W celu poznania szczegółów oferty skontaktuj się z naszym przedstawicielem 572 226 481.
W kuchni góralskiej oraz podhalańskich chałupach najważniejszym posiłkiem było śniadanie.
Najczęściej danie jakie gospodyni przygotowała to tradycyjną bryjkę .
Bryjkę przygotowywano zazwyczaj z mąki bądź kaszy. Bryjkę podawano do stołu zawsze w ten sam sposób- na głęboką miskę glinianą wylewano niezbyt grubą warstwę bryjki w której środku robiono wgłębienie, w które wkładano stopiony tłuszcz- stopioną słoninę badź masło. Bryjkę jedzono drewnianymi łyżkami.
Zasmakuj innych regionalnych dań w Karczmie Ceprówka.
Zapiekane z masłem czosnkowym. Przez miejscowych zwane „marszczonymi” lub „bryzganymi” grulami, czyli ziemniakami, kartoflami lub pyrami.
Marynowany w śliwowicy i miodzie, pęczotto z burakami i bryndzą, ciemny sos jałowcowy
Z kurczakiem i oscypkiem
Jeśli potrzebujesz zrobić rezerwację sali bankietowej lub stolika na wieczorną kolację skontaktuj się ze mną.
Zorganizujemy wesela, bankiety oraz koktajle indywidualnie dopasowane do Twoich potrzeb.
Zapraszam do kontaktu.
Na swoich stronach wykorzystujemy pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach statystycznych. Korzystając z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.